lauantai 10. marraskuuta 2012

Tervetuloa Casa Maisaan!

Haluan tässä blogissa esitellä nukketaloani, jonka rakensin jo vuosia sitten, mutta jonka viimeistely ja sisustaminen jäi kesken elämäntilanteen muuttuessa kiireisemmäksi.
Syksyn tullen ja ajankäytön helpottuessa olen ajatellut että nyt Marie Louise, talon asukas, voisi aloittaa vaikkapa joulun valmisteluja pikkuhiljaa ja muutenkin saattaa loppuun esimerkiksi ullakkohuoneen sisustamisen. Postailen uusia juttuja sitä mukaa kuin ehdin, toivottavasti piakkoin!


Casa Maisa tämänhetkisessä asussaan. Talo on ollut valmis jo useita vuosia mutta sen sisustaminen jäi kesken kun tuli muita kuvioita elämään .Tämä  nukkekotini on melko pieni, vain  31 cm leveä ja 60 cm korkea.  Mieheni rakensi talon ja minä olen maalannut sekä sisustanut huoneet. Ullakkohuone on vielä kovin keskeneräinen ja Marie Louise- raukalla ei ole vielä edes patjaa sängyssään! Parhaiten varusteltu on keittiö. Sinnekin on hankittava lautasia astiahyllyyn...Vesiklosettiin on rakennettava seinäke, ja muutakin projektia riittää...

Marie Louise lukemassa omassa mukavassa nojatuolissaan. Itse asiassa Marie neiti valmistui vasta tänä syksynä, tuunasin hänet lasteni vanhasta pikku nukesta ja ompelin ajankuvaan sopivat vaatteet. Marie on  10 cm pituinen. Hän harrastaa paljon lukemista ja pitää eritoten runoista ja jännittävistä matkakertomuksista sekä taidekirjoista!Työpöydälläni riittää tilbehööriä--tässä tosin melko väljää :)Vasemmalla näkyvä kakluuni on pahviputkilon puolikas, maalattu ja koristeltu.  Uunin luukut  askartelumetallia, Kaikki  huoneissa on itse tehtyä ja rakenneltua kaikenlaisesta irtosälästä mitä olen vuosien varrella säilyttänyt. Korvakorun osia, nappeja, muovisia osia ties mistä, helmiä jne. En heitä hukkaan mitään! Ainoat ostetut ovat virkattu matto sekä kirjoituspöydän kello. Kukat nurkassa maljakossa ovat ukkolaukan siemenkotia varsineen, väritetty...

Keittiön aarteita. Omenat ovat helmiä, sipulit pellavan siemenkoteja, perunat ja munat tehty Fimo-massasta ja käsitelty  akryyliväreillä. Tarjotin käsityölangan pakkausalusta, maalattu ja kuva liimattu sekä lakattu pohjaan.

Keittiön astiakaappi on mieheni puusta tekemä ja maalaama. Muuten olen itse  valmistanut esineet ja huonekalut, paitsi  posliiniastiat, aterimet ja ristipistoseinävaatteen jotka ostin netistä. Pikku pajukorit aikanaanTiimarista.

Ylpeyden aiheeni: patinoitunut lavuaari jonka kehittelin piilolinssin  säilytysrasiasta ja  palsapuun paloista :)  

Nurkassa hellalla näkyvä pannu on ostettu netistä. Kattolamppu koottu  rautalangasta, helmestä, napeista Seinävaate on todella kaunis ristipistotyö ja kruunaa keittiön .

Seinällä näkyvät koristelautaset ovat nappeja  joihin olen liimannut  kuvat ja  käsitellyt lakalla. Kynttilälampetin pohjana koristenappi. Pikku boxi  3x2 cm pahvista ja paperista, ja sisältää vanhoja valokuvia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti