perjantai 16. elokuuta 2013

Orangeria työn alla...

Tervehdys rakkaat lukijat ja tervetuloa uusi seuraajani Saara!
 
No niin, nyt sitten aloitin kauan mielessä pyörineen orangerian rakentamisen. Olenhan 1:1 elämässäkin innokas puutarhuri ja rakastan kasveja.
Ensimmäisessä kuvassa alla näkyy versio, jota aloitin jo keväällä, kun innostuin aiheesta ja IKEAsta ostamani kaktuksen suojakupu näytti niin hauskalta...siihen aloin väsäämään lattiaa ja kattoa...Mutta - jäi kesken.
Eikä ollut kovin helppoa ratkaista tuo katon auki jäävä osa, mitä siihen? Ja koko hökötys vaikutti silmissäni ...no, ei kovin kehityskelpoiselta. Sai häädön komeroon.
 
***
Welcome dear readers!
 
Finally I started working on the orangerie...
 
the first version of the orangerie , which I skipped and didn't finish
 
 
 mutta: sitten muistin punaisen lyhdyn, jonka olin ostanut joulun jälkeen alennusmyynneistä. Sehän olisi juuri passeli orangerieksi. En olisi muutenkaan keksinyt punaiselle sävylle käyttöä, kiinalaista ravintolaa tms, joten ei kuin värin vaihtoon. Avuksi ammattilainen maalarimieheni :) joka sai luvan käsitellä lyhdyn metalliin sopivalla maalilla.

Then I remembered that I had a red lantern somewhere...
my husband was nice enough to help paint the outside of the lantern :)

I added some acrylic paint in order to make the orangerie look older...
Itse patinoin pintaa vielä hieman akryyliväreillä. Kyseessähän on siis vanha, 1900-luvun alun orangerie joten ei se nyt voi uututtaan valkoisena hohtaa...

pots and plants on their way to be finished
 
Ja sitten tarvitaan paljon kasveja ja ruukkuja...niitä minulla onkin jo valmiina jonkin verran, ja pienellä ehostuksella korjaillaan, sekä uusia tehtaillaan tässä viikonlopun aikana.
Tässä siis uusi projektini, joka on todella terapeuttinen, ihana työskennellä kasvien kanssa!Katsotaan saanko orangerien esittelykuntoon viikonlopun aikana :)
 
HYVÄÄ VIIKONLOPPUA KAIKILLE!
HAVE A NICE WEEKEND EVERYONE <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti