torstai 3. tammikuuta 2013

Uusi vuosi - uusi miniprojekti!

Hyvää Uutta vuotta kaikille lukijoilleni, ja tervetuloa uudet lukijat!
Vuoden alussa on mukava aloittaa uusia projekteja. Tänään käydessäni läheisessä tavaratalossa ihan muilla asioilla, huomasin puisen aterimien säilytyslaatikon. Etupaneelissa oli lasin alla koristeaterimet, ja kannen alla 3 lokeroa. No, minun silmiini se oli juuri täydellinen kolmen kerroksen pikkutalo 1:48 koossa. Olen pitkään miettinyt, että olisi kiva tehdä välillä jotain uutta alusta asti. Tuo uusi mittakaava on myös haasteellinen, vaikka Casa Maisakin on pienempi kuin 1:12.
 Ehkä tästä tulee koti keijuille, hiirille, tai ?? Ehdotuksia otetaan pikaisesti vastaan!
Asukkaitahan ei siis ole valmiina joten mielikuvitus saa vapaasti lähteä liikkeelle! Tarkoituskin olisi tehdä tästä hieman sadunomaisempi kuin "tavallisesta" (miniatyyri)asuintalosta.  Ja nyt miettimään...

****
A Happy New year to all  my readers, and a warm welcome to new readers. It's time to start a new project! Today, I happened to see this lovely wooden box for utensils in a local shopping centre. A perfect home in  1:48 size...isn't it?? The room height is 7 cm...  I still have to decide, what sort of inhabitants the house will have..hmmm... and a lot of painting and decorating to do...just a wonderful job :)



Lähtökohta...boxin korkeus 23,5 cm ja leveys18,3cm

Hienoa, kolme asuinkerrosta! Huoneet n. 7cm korkeita, syvyys 4,7 cm. Väliseiniä voisi rakentaa...

Hieman meisselin voimaa ja turhat härpäkkeet irti...näppärästi ikkunapinta esiin. Ikkunaseinään on tietenkin lisättävä myös lattiapinta joka kerrokseen (2cm). Ja mietittävä, kuinka paljon ikkunoista jää näkyviin.

Näin saatiin ihka uusi minitalo...aivan neitseellinen maalausta ja käsittelyä/ suunnittelua odottamassa...

Tällaisia kirjoja oli pukki tuonut kontissaan. Kuinka ihmeessä hän arvasi, että toivoin juuri näitä?? 

3 kommenttia:

  1. Hui, kun menee kovin pieneksi. En osaa vielä kuvitellakaan tekeväni mitään noin pientä kun 1:12 tuntuu, että sorminäppäryys ei riitä.

    Minulle tuli ensimmäiseksi mieleen kontiaisen talo. Kerroksesta toiseen pääsisi päädyssä olevasta (vale)reiästä. Tosin en tiedä tykkääkö myyrä valosta kovinkaan paljon, mutta verhoilla siitä selviää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kontiainen on hauska ehdotus :) hiiriähän onkin monessa blogissa, myyriä ei niinkään! Ja en ole ollenkaan varma kuinka hyvin tämä pikkiriikkinen 1:48 työskentely onnistuu minulta, mutta ainahan rajojaan voi kokeilla...

      Poista