perjantai 30. marraskuuta 2012

Jouluisia kransseja

Joulu lähestyy ja Marien talossa aletaan puuhailemaan joulukoristeluja. Niinpä tuli mieleen, että voisihan sitä tehdä muutaman jouluisen kranssin. Niitä syntyikin sitten seitsemän kappaletta eli jokaiselle viikonpäivälle vaikka oma. Myönnän, että keittiöni pöydällä oli melkoinen kaaos kun sen äärellä näitä tehtailin. Sammalta, jäkälää,  heiniä, helmiä. Mutta kiva oli tehdä, vaikka välillä kuumaliima poltti näppejä :)
















Erittäin tunnelmallista  ja lumista viikonloppua kaikille vierailijoille, ja kiva kun kävitte!






keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Tunnelmakuvia keittiöstä

Keittiö on nyt saanut uuden punasävyisen tapetin, Ikkunoihin lisäsin kukkalaudat, ja verhotangot saivat kunnolliset pidikkeet. Kukkiakin on ilmaantunut!




Illalla Marie istahti keittiöön ihailemaan lämminsävyistä uutta tapettia. Jotenkin keittiö on nyt paljon tunnelmallisempi!
Marien uudet joulupallot ovat myös Misun mielestä hauskoja. (pallot huovutettua villaa ja kultalankaa)








tiistai 27. marraskuuta 2012

Pieni joulukukka-asetelma

Illan tavoitteena oli saada aikaiseksi jokin kiva jouluinen asetelma. Silmiini osui vanha hajuvesipullon korkki, juuri sopiva metallisen kukka-astian rungoksi!


Ensin ajattelin että myös nuppi olisi "jalkana", mutta se olikin liian pyöreä. -Ei pysyisi pystyssä.

Ei hätää, vasara tuli apuun. Poks vain ja nuppi irti.

sitten pohjan reikä peittoon palalla metallipahvia

hienosteluksi menee, mutta laitetaan helmet jaloiksi niin on sentään vähän korkeampi... ja jostain vanhasta koristelehvästä pala ikäänkuin kuusen latvaksi koristeeksi "ruukkuun". Tuunailin patinoimalla ruukun pintaa vähän kuluneemmaksi.

vaikein osuus:minimaalisten tulppaanien teko. Miksi sormet tuntuivat niin kömpelöiltä??
Tämä ei sitten todellakaan  noudattanut mitään valmiita ohjeita vaan oli aivan  oma kehitelmä, parempiakin on varmasti olemassa ja lopputulos hienompi...mutta pitipä nyt kokeilla näin. Langalla kukkaset ja lehdet kiinni, heteet myös myöhemmin kukan sisään. Materiaali oli vanhoista kukkamanseteista.


no niin, nyt on Mariella tulppaaniasetelma joulua odottamassa! Toivottavasti kestää  jouluun asti :)



 Tervetuloa kaikki uudet ja "vanhat" lukijani! On mukava myös lukea kommenttejanne, nehän ovat tämän harrastuksen suola :)

maanantai 26. marraskuuta 2012

Joulu tulee - keittiö remonttiin!

Oho, onpa tyhjää keittiössä---niin se Marie sitten päätti, että keittiö remontoidaan ennen joulun tuloa! Uusi punasävyinen tapetti seiniin, kalusteet puhdistetaan ja hankintaanpa varmaan jotain uuttakin sisustukseen. Toinen  ikkuna saa uudet puitteet ja jalkalistat laitetaan. Paljon riittää työtä, mutta mitäpä sitä ei viihtyvyyden eteen tekisi? 
Listalla on myös joulukoristeiden tekoa ja sormet syyhyävät päästä myös jouluisia kukka-asetelmia tekemään. 
Etenkin amaryllis joulukukkana olisi kiva.... mutta nyt remontoimaan!

perjantai 23. marraskuuta 2012

Valoa pimeyteen


lyhtyjä vanhan Glorian Antiikin sivuilla
Pimeän marraskuun iltoihin teki mieli kaivaa lyhdyt esiin. Nukkekodissa ei vielä ollut yhtään, joten piti alkaa hommiin! Sopivan kokoisia tilpehöörejä penkomaan ja löytyihän sitä materiaalia, olivat odottaneet juuri tätä päivää :) vähän liimaa, akryylimaalia, kartonkia ja puisia osia sekä pari helmeä.
metallipuitteet kartongista, kynttiläksi pätkä kakkukynttilää
Puutarhaan olikin jo sopivasti tullut hämärä ja laitoin tiukuvalot valaisemaan 


ja sitten vielä lyhty...en kuitenkaan uskaltanut antaa kynttilän palaa,
kun olisi ehkä sytyttänyt materiaalit...



Mukavaa ja tunnelmallista viikonloppua kaikille jotka piipahtavat blogissani!



torstai 22. marraskuuta 2012

Marien vinttihuone



     

 Ullakkoa eli Marien makuuhuonetta pitäisi vihdoinkin saada asuttavaan kuntoon. Perintökaluna saatu vanha sänky on odotellut vuodevaatteita jo pitkään. Eräänä iltana tapetoija sitten saapui paikalle ja ryhtyi hommiin, Marien suureksi iloksi. Vinttikamari on nyt tunnelmallinen makuuhuone eikös vain? Mutta kaikkea pientä pitää vielä hankkia sinne. Pääasia kuitenkin että hän vihdoin pääsee kunnon sänkyyn nukkumaan.
 

 
 

 
jostain Marie kaivoi esiin vanhan öljylampun sängyn viereen valaisemaan (lampun väsäsin vanhasta kulkusesta, napista, muovipillistä ja pitsinpalasesta hieman luovuutta ja kultamaalia käyttäen...)



ja uuden uutukaiset tyyny sekä satiinilakanat pedataan...(täkin ompelin silkistä ja tikkasin ohuen vanukerroksen kanssa yhteen. Lakanat ja tyynyliina aitoa kuviokirjailtua hienoa puuvillakangasta.)



kyllä tässä nyt Marien kelpaa nukkua, silkkitäkin alla puhtaissa lakanoissa




ullakon nurkassa Marien matka-arkku jonka tein jo aiemmin... 

toistaiseksi kaksi yhteen ommeltua pitsipalaa toimittavat sänkypeiton virkaa kunnes jotain muuta keksitään...maton olen joskus ostanut nettikaupasta. Ja "kaappi" öljylampun alla on keskeneräinen, pelkkä puupala. Työtä siis riittää puusepällekin.


maanantai 19. marraskuuta 2012

Kirjontaluomus, pieni harjoitelma


Tätä ei varmaakaan pitäisi edes esitellä, sen verran harjoituskappale tämä ensimmäinen kirjottu pikku liina on, mutta minun mielestäni harjoitus tekee mestarin joten ehkä muutamia tehtyäni alkaa näyttää jo paremmalta. Tämän liinan teinkin ollessani reissussa, pikkuiselle kankaanpalalle ja täysin ilman mallia tai ohjetta. (eikä keskittyminen siis ollut sata prosenttia)
 Vapaata pudotusta siis omasta mielikuvituksesta. Ehkä siitä jonkinlainen kranssi kuitenkin tuli, ja jouluiset värit kaunistavat muuten aika hapuilevaa tekelettä... halusinpa vain laittaa tänne silti!






perjantai 16. marraskuuta 2012

Kahvipöytä

 Viikonloppu alkamassa ja tiedossa pitkä matka Itä-Suomeen. Kuinka maltan olla monta päivää poissa miniatyyrieni parista, juuri kun tämä blogin pitäminen alkoi niin mukavasti?!

Eilen väsäsin Marielle kahvipöydän yläkerran salonkiin ettei tarvitse ilman kahvikupposta istua lukemassa! Kaunis liina tietysti sopisi pöydälle, ja tuon vanhan "hyasintin" tilalle toivon tekeväni uuden paremman kukkasen. Olenkin jo lainannut kasapäin ristipisto - ja kirjailuoppaita ja ajattelin tehdä muutamia kirjailukokeiluja minikoossa. Jäämme odottamaan.
 Hyvää viikonloppua kaikille miniatyristeille!!


pöydästä tuli jykevätekoinen



hyvin mahtui kuitenkin...

parvekkeella (sammal)kuuset odottavat jouluista koristeluaan

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Ruukkuja puutarhaan

Tehdessäni omaan puutarhaan sammaltöitä (sydämen ja sypressin ) sain idean tehdä minikoossa muutamia  ruukkuja- ja niihin pensaat. Kesä on auttamatta ohi ja syksykin pian, mutta vihreää kaipaa ympärilleen vaikka sitten ruukkupuiden muodossa :) Rakastan Italiaa ja italialaisten puutarhoiden tunnelmaa, mutta päädyin kuitenkin tekemään muita kuin terrakottaruukkuja...

Ja pianhan onkin jouluvalmistelujen aika...joulukuusen valmistus taitaa olla seuraava projektini.

Munakennoista leikkasin sopivan kokoiset ruukut


Tilpehöörilaatikoista löysin ruukkujen koristeeksi hienot ruusut (aikanaan napit , tosin ei omista vaatteista :)


Ruukkujen valmistuessa, käydäänpä katsomassa Marien kasvihuonetta. Oho, onpas siellä ruukut  nurin ja taitaa olla kesäkausi ohi... tuulikin pääse puhaltamaan kasvihuoneeseen, kun siitä puuttuu vielä päätylasit ovineen. Se urakka taitaa jäädä ensi kevääseen, kun on taas istutusten aika.

vain sammalsaniaiset vihertävät...

Kasvihuoneen rakensin kovamuovista, ohuista puusäleistä jotka maalasin  ja lattia on maalattua pahvia, akryylein maalattu ja viivailtu, sitten lakattu. Tiililattia  tietenkin. Ruukkukasveina sammalia.
Mallina englantilainen kasvihuone of course.

Tässäpä pallopuu kiviruukussaan....puuosa on sammalta.

ja tässä sypressi omassa ruukussaan